Afgelopen woensdagmiddag 24 maart heeft het #BPU een prachtig energiegevend digitaal event gehad met bijna 60 deelnemende leden.
Een vol programma van vijf kwartier behandelde wieleronderwerpen en de besluitvorming rondom de start van de Vuelta, maar ging ook breder in op de rol van de fiets. Mooi hoogtepunt was de kennismaking met de nieuwe burgemeester van Utrecht: Sharon Dijksma.

Prachtigestart was het interview van de altijd enerverende host Boudewijn van Uden met Iwan Spekenbrink en Martijn Tusveld. Zij gaven een interessante inkijk hoe zij in deze tijd de ploeg Team DSM draaiende houden, hoe de samenwerking met DSM juist bijdraagt in de sportieve én duurzame doelstellingen en hoe fietsen ook bijdraagt aan een gezondere stad.

Vervolgens werd er nader kennisgemaakt met de nieuwe burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma. Ontspannen vanaf de achterbank, onderweg, gaf zij een mooie inkijk in de uitdagingen die er nu in de stad spelen, blikte zij terug op haar eerste 100 dagen en vooral ook vooruit met onder andere het perspectief dat een Vuelta kan bieden.

Tot slot maakte Daan Quaars, wethouder in Breda en lid van de Stuurgroep Vuelta in een inspirerend betoog nog een prachtige vergelijking tussen een andere sport (tennis) en het proces rondom de Vuelta. Tennis speel je punt voor punt. Hij gaf vervolgens heel mooi punt voor punt aan welke route er voor ligt naar een game, set en match richting de start van de Vuelta in 2022 en ook welk perspectief de Vuelta ons kan gaan geven. Hij sloot af met een variant op een befaamd gezegde: “waar een wil is, is een weg waarover je kunt fietsen”!

Of dit betekent dat er binnenkort een snelfietsroute tussen Utrecht, Den Bosch en Breda ligt, is nog niet helemaal duidelijk 😉