03-11-2020: Online meeting met Kopgroep bedrijven

Afgelopen dinsdag 3 november organiseerde het BPU een online meeting met de Kopgroep Vuelta 2022. Het was een energieke bijeenkomst waarbij bijna alle bedrijven uit de kopgroep waren vertegenwoordigd. Hieronder lees je het verloop van de bijeenkomst en de oproep die zowel het bedrijfsleven als de bestuurders aan elkaar deden:
https://businesspelotonutrecht.nl/kopgroep-grupo-de-cabeza-dringt-aan-op-besluitvorming-vuelta-2022/

13-08-2020: Grupo de Cabeza Vuelta 2022

Op donderdag 13 augustus 2020 (de dag van de oorspronkelijke ploegenpresentatie voor la Vuelta Holanda), presenteerde het BPU de “Grupo de Cabeza Vuelta 2022”!
Met o.a. het zetten van de handtekening op een waar “startbord”, markeerden de deelnemers van deze kopgroep de start van de koers richting een Vuelta-start in 2022.

Inmiddels hebben ruim 30 bedrijven en instellingen aangegeven de Vuelta-start in 2022 van harte te ondersteunen en daarvoor ook als ambassadeur op te willen treden. (Let op: ook aanmelden, maak dan gebruik van het formulier onderaan deze pagina) Een groot aantal was donderdagochtend aanwezig in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Evenals vertegenwoordigers van vier van de vijf publieke partners: provincie Utrecht, gemeenten Breda, Den Bosch en Utrecht. Deze laatsten waren aanwezig om het getekende startbord in ontvangst te nemen (officieel ontvangen door de wethouders van de drie gemeenten) en offerden daar zelfs hun vakantie voor op: Daan Quaars, wethouder in Breda, kwam zelfs geheel in stijl op de racefiets helemaal uit Chaam, om aanwezig te zijn! Lees verder op deze pagina: https://businesspelotonutrecht.nl/ploegenpresentatie-kopgroep-van-start/

13-05-2020: Socios de Business Peloton Utrecht de La Vuelta Holanda

Ongetwijfeld heb je de berichtgeving gevolgd rondom het verplaatsen van de start van La Vuelta 2020 (zie ook onze website) en het niet doorgaan van het gehele Nederlandse deel van het Vuelta-programma. Voor het BPU is uitstel zeker nog geen afstel. Inmiddels zijn wij namelijk volop aan de slag met ons voorbereiden op een (door)start in 2022!

Wat betekent dit allemaal voor de leden van het BPU?

(Door)start in 2022

Laten we beginnen met het waarom van inzetten op 2022. Het lijkt immers logischer om te koersen op 2021. Voor 2021 is de start echter al toegekend aan het Spaanse Burgos, ter ere van de 800ste verjaardag van de Kathedraal in Burgos.

Een verjaardag is exact de reden voor Utrecht en het BPU ons in te zetten voor 2022. De start zou dan samenvallen met 900 jaar stads – rechten in Utrecht! Dubbel feest dus als de Vuelta extra glans geeft aan het 900-jarig feest van de stad en een extra rood lintje. Bovendien hebben we dan een extra jaar om met ons allen weer in wat rustiger vaarwater te komen, hopelijk na alle COVID-19 perikelen. Even op adem komen, een nieuw normaal vinden met elkaar als samenleving en op dat  moment een extra impuls voor onze ondernemers. Een uitstekend moment ook om in het kader van gezond stedelijk leven, gezonde mobiliteit en duurzaamheid juist de Vuelta te benutten om die thema’s extra aandacht te geven.

Ondertussen

Koersen op een (door)start betekent natuurlijk nog niet dat we de start in 2022 in Nederland zomaar binnen hebben. Het in het geheel niet doorgaan van La Vuelta Holanda is namelijk ook nog een mogelijk scenario. Dat betekent hoe dan ook, dat we de activiteiten zoals wij die voor 2020 voor ogen hadden, niet uit gaan voeren en wij gaan kiezen voor een aangepast programma. Wij volgen daarbij wat haalbaar en realistisch is in de huidige coronatijd en wat we weten te bereiken.

Wat willen we de komende maanden doen?

Indien en voor zover de richtlijnen van de overheid het toelaten, organiseren wij tussen 20 oktober en 8 november, wanneer in Spanje de Vuelta van 2020 wordt verreden, een mooi wielercafé. Of dat de eerste etappe wordt, de koninginnenrit of de laatste etappe, daarover beslissen we later. Tijdens dat wielercafé kijken wij natuurlijk de koers, netwerken we met elkaar, geven wij inzicht in de stand van zaken voor 2022, de nieuwe ambities van het BPU voor de komende jaren én hoe je als deelnemer kunt bijdragen aan het realiseren van die ambitie! Dat die rol van belang is, mag duidelijk zijn, want ook jouw stem als BPU-deelnemer gaat tellen voor draagvlak en haalbaarheid in het verbinden en verbreden van de doorstart!

Daarnaast zijn wij voornemens om weer een mooie wielerreis te organiseren naar de start van de Vuelta 2021 in Burgos. Wanneer alle inspanningen voor een start in 2022 succesvol mocht blijken, volgen er natuurlijk in de aanloop en in 2022 zelf tal van nieuwe activiteiten. Wij houden je op de hoogte.

#Samensterk!

Het zijn bijzondere tijden en er gebeurt en verandert veel. Wanneer COVID-19 jou, je familie of je bedrijf heeft getroffen, dan wensen wij jou daarbij veel sterkte. Wij hopen je natuurlijk in het najaar te zien tijdens onze activiteit(en). Intussen: blijf veilig, blijf gezond!

22-04-2020: De Vuelta wordt verplaatst!

De afgelopen weken was er veel onduidelijk rondom het al of niet doorgaan van de Vueltastart in Nederland. Grootschalige evenementen zijn sowieso niet mogelijk tot 1 juni en ook daarna is er nog weinig zeker. In de huidige situatie rond het coronavirus is ook voor het bestuur van het Business Peloton Utrecht (BPU) maar één ding echt belangrijk: het waarborgen van veiligheid en gezondheid. Op dit moment is het zeker dat de start van de Vuelta gaat verschuiven. De vraag komt dan boven wat dit betekent voor alle voorbereidingen en of een groot feest zoals iedereen dat voor ogen had, dan wel het kan doorgaan op de voorgenomen manier.

BPU-voorzitter Marloes van den Berg: “Gezonde omstandigheden en een veilig georganiseerd evenement zijn ook voor ons topprioriteit. De lastige afwegingen die in dat verband gemaakt moeten worden, laten wij vooral aan de professionals die hier dag en nacht mee bezig zijn: de directie van de Vuelta en de projectorganisatie van La Vuelta Holanda. Er spelen veel belangen en er liggen verschillende opties op tafel. Het BPU volgt alle ontwikkelingen nauwgezet en stelt zich beschikbaar om mee te denken en te ondersteunen waar mogelijk en gewenst.”

Zodra er meer duidelijkheid komt rondom data en scenario’s en welke mogelijkheden er voor de regio Utrecht liggen, zal het BPU hierop actief inspelen.