Grupo de Cabeza Vuelta 2022

Op donderdag 13 augustus 2020 (de dag van de oorspronkelijke ploegenpresentatie voor la Vuelta Holanda), presenteerde het BPU de “Grupo de Cabeza Vuelta 2022”!
Met o.a. het zetten van de handtekening op een waar “startbord”, markeerden de deelnemers van deze kopgroep de start van de koers richting een Vuelta-start in 2022.

Inmiddels hebben ruim 30 bedrijven en instellingen aangegeven de Vuelta-start in 2022 van harte te ondersteunen en daarvoor ook als ambassadeur op te willen treden. (Let op: ook aanmelden, maak dan gebruik van het formulier onderaan deze pagina) Een groot aantal was donderdagochtend aanwezig in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht. Evenals vertegenwoordigers van vier van de vijf publieke partners: provincie Utrecht, gemeenten Breda, Den Bosch en Utrecht. Deze laatsten waren aanwezig om het getekende startbord in ontvangst te nemen (officieel ontvangen door de wethouders van de drie gemeenten) en offerden daar zelfs hun vakantie voor op: Daan Quaars, wethouder in Breda, kwam zelfs geheel in stijl op de racefiets helemaal uit Chaam, om aanwezig te zijn!

  • uitreiking startbord aan drie wethouders

In haar openingswoord gaf BPU-voorzitter Marloes van den Berg aan dat ze verrast én trots was op het enorme enthousiasme van de kopgroepleden. Blijkbaar is er zelfs in deze tijd al behoefte aan een aansprekend evenement, dat uitdaagt. Een evenement dat zowel passie voor de samenleving als voor duurzaamheid en gezondheid, in het bijzonder gezond stedelijk leven, verenigt. De Tour de France, memoreerde ze, heeft laten zien wat een enorme energie er in een activatieprogramma los kan komen en de stad/steden, regio’s en provincies snakken naar een activiteit die positief is, energie geeft, hoop en zorgt dat we weer meer in beweging komen. Een aantal van de kopgroepdeelnemers gaf aan waarom ook juist voor hen de start van de Vuelta in 2022 zo belangrijk is.

Alle drie de wethouders benadrukten het belang van dit private initiatief. Klaas Verschuure (Utrecht) benoemde de positieve vibe naar de toekomst. Huib van Olden ( Den Bosch): “heb de guts om ergens van te dromen en te genieten” en Daan Quaars benadrukte dat het misschien niet zozeer gaat over het jaartal 2022, maar vooral over de behoefte om vooruit te kijken, samen in beweging te komen en te zorgen dat misschien juist wel die sectoren die het zo moeilijk hebben nu, weer een perspectief krijgen. Allen waren onder de indruk van de energie en het enthousiasme en nodigden de kopgroep uit om zich vooral in te spannen het draagvlakte vergroten en daarmee de haalbaarheid van een Vuelta-start in 2022!

Onderstaande bedrijven en instellingen hebben zich inmiddels al aangesloten bij de kopgroep!