De ASO, het ministerie van VWS, de provincies Noord-Brabant en Utrecht, de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht en de private partners hebben de handen opnieuw ineengeslagen. Nadat eerst een start in 2020 niet door kon gaan, is er nu een akkoord voor een start in 2022!!

Het Business Peloton Utrecht is enorm trots dat het in deze tijd gelukt is om alle publieke en private partners achter het prachtige gezamenlijke doel te krijgen. Voorzitter Marloes van den Berg: “Met La Vuelta Holanda 2022 geven wij zwaar getroffen sectoren zoals horeca, recreatie en toerisme, maar ook de culturele en bijvoorbeeld evenementen-sector weer een heel mooi perspectief. Iedereen zit te wachten op mogelijkheden om weer te herstellen van de afgelopen zware periode. Daarnaast willen inwoners ook echt weer een feestje. Met dit grote internationale event voor onze regio zijn wij bovendien in staat het belang van gezond leven, sport en bewegen extra onder aandacht te brengen. Wij hebben er als BPU samen met onze achterban keihard aan gewerkt en ik wil al die bedrijven, organisaties en instellingen dan ook heel erg bedanken voor hun inzet en niet aflatende optimisme. Ik ben enorm trots op dit resultaat!”

Stapje voor stapje gaat onze samenleving steeds meer ‘open’. Hoewel er op dit moment nog slechts in beperkte vorm grootschalige evenementen met publiek kunnen plaatsvinden, blikken wij als BPU vooruit naar 2022. Daarom is het prachtig dat er groen licht is gegeven voor de start van La Vuelta in 2022 in Nederland.

We vertrouwen erop dat La Vuelta Holanda voor inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, regio’s en organisaties een feestelijke stip op de horizon is in deze uitdagende periode en kijken ernaar uit om met elkaar te gaan werken aan een onvergetelijk evenement. De komende maanden worden gebruikt om de hernieuwde start van het evenement verder vorm te geven. Daarvoor wordt de projectorganisatie La Vuelta Holanda weer actief! De projectorganisatie zal per 1 juli onder leiding van een nieuwe projectdirecteur staan. Simone Richardson volgt per 1 juli Martijn van Hulsteijn op.